De nieuwe energielabels

A, B, C, of G ... ?
Anker

[]

Duurzaamheid

Duurzaamheid leeft in de maatschappij van vandaag

Energieverbruikende toestellen zoals huishoudtoestellen, verwarmingssystemen, IT-apparatuur etc. houden er echter een immense ecologische impact op na. Daarom heeft de Europese Unie nieuwe richtlijnen opgesteld omtrent de energie-efficiëntie van toestellen.

Anker

[]

Je Exellent vakman legt uit:

Momenteel wordt de energie-efficiëntie van een toestel geclassificeerd op een schaal van A+++ tot G. Dankzij de laatste technologische ontwikkelingen is er een alsmaar betere energie-efficiëntie van toestellen te zien.

Aangezien steeds meer toestellen in de energieklassen boven A (van A+ tot A+++) vallen, wordt het steeds moeilijker om een duidelijk onderscheid te maken tussen de energie-efficiëntie van deze toestellen.

Daarom worden de huidige schalen aangepast naar A tot G (veel simpeler dus).

Nieuwe energielabel
Anker

[]

Het nieuwe energielabel is geldig op volgende toestellen:

Vanaf 1 maart 2021 worden de huidige schalen aangepast naar A tot G. Deze zijn van kracht op wasmachines en was-droogcombinaties (geen droogkasten), elektronische schermen, koelapparaten en vaatwassers.

Anker

[]

Ecocheques

Ecocheques

Wat is het gevolg hiervan op het gebruik van ecocheques? Dat wordt snel duidelijk. Houd deze pagina in de gaten voor verdere updates.

Wat betreft de andere toestellen zoals droogkasten, airco's, kooktoestellen... verandert er voorlopig nog niks. Wil je weten voor welke van deze toestellen je je ecocheques kan gebruiken, lees dan onze ecocheque-pagina.

Lees alles over ecocheques

Anker

[]

Ben je op zoek naar een energiezuinig toestel?

Haast je dan naar de vakman in je buurt.
Jouw vakman kent als geen ander alles over de energie-efficiëntie van toestellen én de nieuwe etikettering.

Bovendien bespaar je met energiezuinige toestellen heel wat op je energiefactuur.
Goed voor jou én goed voor de planeet.

Vind de vakman in je buurt

Anker

[]